FAQ – Spørsmål og svar


Spørsmålet du kanskje stiller oss nå er hva er FAQ?
FAQ betyr "Frequently asked questions" og det er enkelt og greit ofte stilte spørsmål!
Derfor ønsker vi at du leser igjennom denne slik at du kommer mer kunnskapsrik inn i klanen før du søker!

Spørsmål angående å bli medlem!


1. Er det en aldersgrense for å bli med i NUK?
Ja, vi har en aldersgrense på 16 år grunnet av vi ønsker å holde klanen seriøs.

2. Hva skjer etter jeg har sendt inn min søknad?
Last ned programmet "TeamSpeak" og koble deg deretter til adressen: rekrutt.norskutrykningsklan.no.

Ta kontakt med en av våre saksbehandlere og de vil hjelpe deg videre!

3. Jeg kan ingenting om samband og alt dette andre dere driver på med, må jeg lære meg dette før jeg blir med i klanen?
Det trenger du ikke! Vi har dyktige instruktører klar til å hjelpe deg med å lære alt du skal kunne før du blir sendt ut på din første patrulje! Vi har gode rutiner satt opp og har null problem med å hjelpe deg med ting du føler er vanskelig!

Spørsmål angående systemer og modpakken!


1. Hvordan installerer man modpakken?
Dette tar en av våre instruktører oss av! Det kommer også fortløpende oppdateringer og forbedringer av pakken og alt dette vil instruktører hjelpe deg med!

Vi bruker et sandkasse system som lar oss installere mods og slikt til GTA uten å påvirke GTA. Dette systemet heter FiveM og igjen, våre instruktører vil hjelpe deg med å installere dette!

2. Hvem har lagd modpakken?
Vi har et talentfullt utviklerteam som setter sammen modpakker med nytt innhold som medlemmene måtte ønske seg! Vi har også et godt sammensatt team som driver med modellering og skinning av kjøretøy, PEDS m.m.

3. Hva andre systemer bruker dere?
Vi bruker "Google Docs" og "Spreadsheet" til ein del av vår infomasjonsgiving nå. Vi har også andre systemer, dette vil du få opplæring i av våre instruktører.

Eierskapet / Ledelsen / Underledelsen - Hvem er de og hva gjør de?


1. Hvordan er rangstigen i NUK?
Rangstigen i NUK har en del fellestrekk med det norske systemet, da vi har forskjellige stillinger som "Politimester" og "Visepolitimester" ol.

Alle stillingene blir også tildelt et område dei har kontroll over og tilslutt danner dette et team/gruppe som er Underledelsen (UL),  Ledelsen (L) og Eierskapet (E).

Arbeidsoppgavene til de diverse gruppene er forskjellige og store!

Underledelsen har mye direkte med medlemmer å gjøre, de avgjør graderinger og har samtaler med enhetene for å få tilbakemeldinger på klanens framgang.

Ledelsen har mye med klanens drift og gjøre, de er med på de fleste avgjørelsene og har i hovedsak ansvar over større grupper som opplæringsprogrammet, IKT, HMS (Trivsel og trygghet) ol.

Eierskapet har oversiktsblikk over hele klanen og stepper inn der det trengs, hjelper også til i de største avgjørelsene.

Men etter alt dette tenker du sikkert at dette hørest veldig strengt ut, men husk at vi bryr oss om medlemmene og vi gir alle en sjangse å bli hørt, uansett om du er Sierra enhet, Brannmester eller Avdelingsdirektør!

2. Hvordan blir saker om MEG tatt opp i NUK?
Vi i NUK syntes at det å si sine egne meininger er viktig og holder derfor dine saker hemmelig hos oss. Det står om personvernet i vårt reglement.

3. Hvordan får jeg være med på å bestemme?
Vi mener at dere skal ha flere måte å være med på og bestemme, f.eks har vi medlemsmøter der demokrati står sentralt og vi hører på alle, og vi har også spørreskjema tilgjengelig for medlemmer.

Og alle har en mulighet til å stige i systemet, og vi utvider klanen i alle retninger så har du eit målfor å få gjennomført noe, så skal vi greie det sammen!


Har du fortsatt noen spørsmål?

Ikke vær redd for å ta kontakt med oss på mail!
Vi er også tilgjengelig på rekrutt-teamspeaken vår om du heller ønsker å snakke med medlemmer fra vår klan!